Νυμφαίο

22 Οκτωβρίου 2012
Γράφτηκε από τον/την Super User
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Στο Νυμφαίο ή Νέβεσκα, πέρα από την ησυχία και την ηρεμία που θα αναζητήσει κάποιος στα γραφικά πέτρινα καλντερίμια του χωριού, θα ανακαλύψει ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την άσκηση ορεινών δραστηριοτήτων.

Το χωριό περιβάλετε από δάσος οξιάς το οποίο προσφέρει υπέροχες εικόνες όλο το χρόνο ανάλογα με την εποχή. Μέσα στο οικισμό τα αρχοντικά προβάλουν εκεί σταθερά, εναρμονισμένα με το γύρω περιβάλλον. Η Βασιλική του Αγίου Νικολάου στέκι από το 1385 περίπου, ενώ το Σπίτι των Χρυσικών (Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας) μαρτυρά το πλούτο των Νυμφαιοτών. Τέλος το παλιό Σχολείο του Χωριού, η "Νίκειος Σχολή" αποτελεί πλέον συνεδριακό κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αρκτούρος

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Στο χωριό λειτουργεί το πάρκο περίθαλψης για την Καφέ Αρκούδα, και λίγο πιο κάτω, στο χωριό Αγραπιδιά λειτουργεί το κέντρο περίθαλψης για τον Λύκο.

Ιππασία

Τα άλογα πλέον αποτελούν στοιχείο του Νυμφαίου. Θα τα δείτε να κυκλοφορούν ελεύθερα στο χωριό και να κάνουν βόλτες στα στενά πλακόστρωτα του χωριού. Υπάρχει φάρμα αλόγων και σχολή ιππασίας, όπου κάποιος μπορεί να ενοικιάσει άλογα για ιππασία.

Off Road Διαδρομές

Όπως αναφέραμε και παραπάνω το χωριό περιβάλετε από δάσος οξιάς με αμέτρητες χωμάτινες διαδρομές γύρω από αυτό. Τα επίπεδα δυσκολίας ποικίλουν και όποιος επιθυμεί μπορεί να δοκιμάσει, τις οδηγικές δυνατότητες στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Mountain Bikes

Τις παραπάνω διαδρομές μπορεί κανείς να τις εξερευνήσει και με ποδήλατο. Δεν προαπαιτείτε να έχει μαζί του κανείς ποδήλατο, αφού υπάρχει επιχείρηση που τα ενοικιάζει.

Πεζοπορίες

Ο οικισμός βρίσκεται δίπλα στο δάσος όπου οδηγούν πολλά χαρτογραφημένα μονοπάτια που οδηγούν σε τοπία μαγευτικά σε υψόμετρο που αγγίζει την αλπική ζώνη.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις 29 Οκτωβρίου 2012